Att tänka på inför simningen

Tänk på att det tar sin tid att simma 6.3km. Vi räknar med att tiderna kommer spridas på allt mellan strax över timmen till dryga 2.5 timmar med vilket innebär att ni sannolikt kommer bli kalla när ni går i mål. Varma kläder som väntar är säkert uppskattat, se till att fylla er dropbag med bra plagg.

Support efter banan
Det kommer finnas kanoter som support under simningen. Några kanoter placerar sig i fältet och en kanot följer sista simmaren. Känner du att vill kliva av från simningen inväntar du en kanot och meddelar att du vill kliva av. Kanotisterna ringer då efter en bil eller anhörig som hämtar dig och skjutsar till målområdet eller starten. Telefonnummer meddelas vid start.

Vid starten kan ni lämna en Drop-bag som skjutsas till målområdet. Lägg i varma kläder i bagen. Det kommer ni antagligen uppskatta senare.

Vid målet står vår grillmaster och serverar hamburgare. Kommer smaka gott efter avslutad simning. Här väntar även er dropbag med ombyteskläder.
Regler
Ja vi har tagit det förut men kör en gång till

 • Allt deltagande sker på egen risk. Å-Simmet i Voxnan tar inget ansvar för eventuella skador som uppkommer under loppet.
 • Blir man trött går det förstås att vänta in en långsammare grupp och ansluta till den.
 • Följekanoter finns efter banan där du kan lägga din egen vätska och energikakor etc.
  • Dock ingen garanti att kanoterna kan följa samtliga grupper
 • Å-simmet är öppet för alla.
 • Glatt humör medtages
 • Våtdräkt är med största sannolikhet obligatorisk såvida inte temperaturen når över 23 grader. Det är en fråga om er säkerhet och vi släpper inte någon simmare utan våtdräkt om inte temperaturen når 23C. Vi rekommenderar även en badmössa på huvudet.
 • Simglasögon är att rekommendera om ni tänker crawla
 • En lagom dos träning förhöjer upplevelsen av loppet
 • Det är ingen tävling utan en kul grej som bildar skönt minne och en  naturnära upplevelse för oss alla.
 • Längs med simrutten följer den Gamla landsvägen vilket gör det möjligt att simma en kortare sträcka och bli upphämtad om man blir trött efter vägen. Här kan kan även era bekanta följa er färd på ett antal ställen längs vägen. Be dem ta med cykel då biltrafik inte tillåts efter vägen.
 • Om du avbryter simningen måste detta meddelas till en kanotist efter banan alternativt genom att ringa tävlingsledningen. Väldigt viktigt för säkerheten att detta följs.
 • Du väljer själv om du crawlar, bröstsimmar eller flyter med strömmen. Alla simsätt som tar dig mot mål är tillåtna
 • Det är förstås tillåtet att använda dolme, handpaddlar och liknande tillbehör som underlättar er simning.Dock ska ni på något vis simma! Gummibåt är t.ex inte tillåtet.

 

Resten är upp till er!,Självklart ser ni till att ni har det roligt 🙂 Här är förresten berättelsen från förra årets lopp: Rapportering från Å-simmet 2015

åsimmetstrackningside

Vid Ovanåkersbron väntar hamburgare, vänner, familj,  publik samt förstås en massa eftersnack.

bron

fjäril

Bilden nedan visar 2015 års grillmästare. Vi är ganska säkra på att han får nytt förtroende i år igen 🙂 Grymma burgare!grillmaster

hippie

kossor söderhamn tre simmare vätskekotroll

 

15 thoughts on “Att tänka på inför simningen

Mattias BylundPosted on  7:33 e m - Jul 12, 2016

Hej jag vet inte om min anmälan gick fram?
Mvh Mattias Bylund BSS

HelenaPosted on  4:21 e m - Jul 18, 2016

Finns det vätskekontroll efter vägen? Isf vart?

Sarah MennePosted on  8:48 f m - Jan 16, 2017

Hej! Jag vill gärna anmäla mig, men kommer från Tyskland där det inte finns swish… Finns det ett annat sätt att betala? 🙂 Mvh Sarah

Ingrid ElofssonPosted on  11:18 f m - Maj 9, 2017

Hej! Under Anmälda finns två Ingrid Elofsson, Gävle. Jag tycks alltså ha lyckats anmäla mig två gånger( om jag inte har en namne ?!), men jag har bara betalat en anmälningsavgift och har, hur trevligt det här loppet än ser ut, bara för avsikt att simma en gång detta år och det vore mig fjärran att ta upp en plats, som jag inte tänker utnyttja, och därmed kanske hindra någon annan glad simmare från att delta, så jag hoppas någon administratör vill justera detta. MVH Ingrid Elofsson

Margareta RainerPosted on  5:53 e m - Jun 26, 2017

Hej
Hoppas att det är den 19/7 som gäller. På hemsidan nämns även den 20 som datum

Rene BallnusPosted on  11:05 f m - Jul 11, 2017

Hej Av misstag har jag anmält Marie Ballnus två gånger.
För Arlett Ballnus har jag glömt att lägga till kubbnamnet ”Simcoachen”. Tacksam om ni kunde ändra detta.
Ser fram emot nästa veckans utmaning!

Leave a Comment