Om loppet

Vilket datum är Å-simmet?
Starten på Å-simmet 2017 går den 19:e juli kl. 12
Vi samlas på parkeringen framför sommarkafét Kägelholmen i Edsbyn
Vägbeskrivning
Från Bollnäs: Följ väg 301 mot Edsbyn fram till Rotebergsv. Sväng höger och följ Rotebergsv i ca. 200meter till parkeringen på höger sida.

Starten:

Vi startar vid sommarkafét Kägelholmen som ligger just bredvid väg 301 om man passerar Edsbyn i riktning från Bollnäs. Här finns möjlighet att parkera bilen samt att skjuts tillbaka till bilen efter avslutad simning ordnas.

Målgång:

Vid bron i Ovanåker strax före Ovanåkers Kyrka under bågbron över Voxnan. Här ser vi till att dina ombyteskläder väntar på dig och att det även finns möjlighet att samåka tllbaka till starten vid Kägelholmen

Var får jag veta mer om Å-simmet?
För att diskutera, få löpande info samt ställa frågor om evenemanget rekommenderar vi att du följer oss på vår Facebook sida ‘Å-simmet i Voxnan‘ där vi kontinuerligt uppdaterar om vad som händer.

Anmälan
Anmäler dig gör du genom anmälningsformuläret.
För att följa med i diskussionen innan loppet så lägger du förstås till vår Facebook-sida som är den plats där vi kommunicerar och svarar på frågor

Anmälningsavgift

Det kostar 150:- att deltaga. Avgiften gör att vi kan ha tillräckligt med kanoter och arbeta för att göra er upplevelse än bättre.

Sträckan
Å-simmet är aningen längre längre än Vansbro-simmet, närmare bestämt drygt dubbelt så långt vilket dock inte bör avskräcka något eftersom det faktiskt är nedförsbacke hela vägen:-)

Sträckan är ca. 6.5km  efter ån Voxnan med start vid Kägelholmen och målgång i byn Ovanåker.  Då hela simningen sker nedströms efter ån får vi god hjälp av strömmen. Förstås beroende på hur mycket vatten som finns i ån men oavsett så arbetar strömmen för oss.

Maila en inbjudan till en kompis här

Nedan finner du en tillbakablick från Å-simmet 2015